Τεχνητός Φορητός Πνεύμονας

Τεχνητός Φορητός Πνεύμονας


Τεχνητός Φορητός ΠνεύμοναςΤεχνητός Φορητός Πνεύμονας.

Ελπίδα στους ασθενείς που είναι υποψήφιοι για μεταμόσχευση πνευμόνων έρχεται να δώσει μία καινούρια συσκευή από το πανεπιστήμιο του Pittsburg στις ΗΠΑ. Πρόκειται για τον τεχνητό φορητό πνεύμονα. Ουσιαστικά είναι μία μικρή ελαφριά συσκευή την οποία ο ασθενής μπορεί να φοράει και η οποία κάνει τη δουλειά των πνευμόνων. Η διάρκεια ζωής της συσκευής είναι 3 μήνες, διάστημα μέσα στο οποίο ο ασθενής θα πρέπει να χειρουργηθεί.

Το ευχάριστο είναι ότι οι ασθενείς υποψήφιοι μεταμόσχευσης πνευμόνων, θα μπορούν πλέον να είναι αυτόνομοι στις μετακινήσεις τους στο μεταμοσχευτικό κέντρο, και έτσι να έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής μέχρι τη μεταμόσχευση. Χρησιμοποιώντας τον τεχνητό φορητό πνεύμονα, δεν θα υπάρχει πλέον η ανάγκη για τους ασθενείς να  είναι συνεχώς κατακεκλιμένοι στο κρεβάτι, λόγω φυσικά της σοβαρότατης αναπνευστικής τους ανεπάρκειας!


About Andreas Zachariades

I work as Pulmonologist & Somnologist - Expert in Sleep Medicine in Cyprus. I am founder of Nicosia Lung Center and Nicosia Sleep Lab. I also teach medical students at EUC Medical School (Senior Lecturer Pulmonology). I am passionate about Medicine and I always try to give my everything for my patients :)