άσθμα και τηλεϊατρική.

Άσθμα και τηλεϊατρική


Άσθμα και τηλεϊατρική.Άσθμα και τηλεϊατρική.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το βρογχικό άσθμα είναι αρκετά συχνό τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες και ηλικιωμένους. Η θεραπεία και η διατήρηση του άσθματος σε ελεγχόμενα επίπεδα μπορεί να βελτιωθεί χάρη στη βοήθεια της τεχνολογίας. Για αυτό και η συσκευή iSonea έλαβε έγκριση για κυκλοφορία και στην Ευρώπη για χρήση της ως βοηθήματος για την παρακολούθηση του βρογχικού άσθματος τόσο από τον ασθενή όσο και από το γιατρό με τη μέθοδο της τηλεϊατρικής.

Η συσκευή πολύ εύκολα τοποθετείται κοντά στο λαιμό του ασθενούς καθώς αναπνέει και αυτή ηχογραφεί τους ήχους της αναπνοής. Τα δεδομένα στέλνονται σε μία εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο του ασθενούς, όπου και γίνεται η ανάλυση τους, ενώ μπορεί ταυτόχρονα να αποσταλούν και στο θεράποντα πνευμονολόγο, ώστε να ληφθούν άμεσα τα κατάλληλα θεραπευτικά μέτρα σε περίπτωση έξαρσης του άσθματος.


About Andreas Zachariades

I work as Pulmonologist & Somnologist - Expert in Sleep Medicine in Cyprus. I am founder of Nicosia Lung Center and Nicosia Sleep Lab. I also teach medical students at EUC Medical School (Senior Lecturer Pulmonology). I am passionate about Medicine and I always try to give my everything for my patients :)