θεραπεία inspire

Θεραπεία Inspire. Καινούρια Μέθοδος θεραπείας της Υπνικής Άπνοιας, ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΑ.


θεραπεία inspireΤι ακριβώς είναι η θεραπεία Inspire για την υπνική άπνοια;

Η θεραπεία Inspire είναι ένα πλήρως εμφυτευόμενο, αποδεδειγμένα αποτελεσματικό και ασφαλές σύστημα για ασθενείς που πάσχουν από αποφρακτική υπνική άπνοια, οι οποίοι δεν μπορούν να ανεχτούν τη συσκευή CPAP με τη μάσκα.

Η  συγχρονισμένη με την αναπνοή απαλή διέγερση του υπογλώσσιου νεύρου διατηρεί τους αεραγωγούς ανοικτούς κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η όλη θεραπεία εφαρμόζεται στους ασθενείς σε 4 φάσεις όπως περιγράφεται πιο κάτω:

Φάση 1. Προκαταρκτική εξέταση

Ο ασθενής εξετάζεται σε ένα από τα εγκεκριμένα θεραπευτικά κέντρα Inspire ανά την υφήλιο. Το κέντρο μας είναι το μόνο διαπιστευμένο κέντρο σε ολόκληρη την Κύπρο, που έχει πάρει επίσημη έγκριση για εφαρμογή της συγκεκριμένης πρωτοποριακής θεραπείας.

Ο ασθενής πρέπει αρχικά να υποβληθεί σε ΠΛΗΡΗ νυκτερινή μελέτη ύπνου στο εργαστήριο ύπνου. Ακολούθως υποβάλλεται σε ενδοσκόπηση ύπνου προκειμένου να μπορέσουμε να κρίνουμε αν ο ασθενής είναι κατάλληλος για τη θεραπεία Inspire. Εάν οι εξετάσεις είναι ευνοϊκές, διευθετείται ένα ραντεβού για την εμφύτευση του γλωσσικού βηματοδότη με το συνεργαζόμενο νοσοκομείο Mediterraneo στην Αθήνα.

Φάση 2. Εμφύτευση

Το σύστημα Inspire εφαρμόζεται στον πάσχοντα κατά τη διάρκεια σύντομης παραμονής μίας μέρας στο εξειδικευμένο θεραπευτικό κέντρο στην Αθήνα. Η επέμβαση διεξάγεται υπό γενική αναισθησία και είναι ελάχιστα επεμβατική, δηλαδή γίνεται μόνο με τρεις μικρές τομές που γίνονται στον λαιμό και στον θώρακα. O ασθενής είναι σε θέση να φάει και να μιλήσει κανονικά μετά την επέμβαση κατά την ημέρα της εμφύτευσης.

Ο γλωσσικός βηματοδότης δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί πριν από την πλήρη επούλωση που γίνεται σε δύο έως τέσσερις εβδομάδες.

Φάση 3. Ενεργοποίηση

Ένα μήνα μετά την εμφύτευση, ακολουθεί η προσαρμογή της θεραπείας Inspire στις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά του κάθε ασθενή. Σε αυτό το βήμα, παρέχουμε στον ασθενή μια πλήρη εισαγωγή στη λειτουργία του συστήματος Inspire και ενεργοποιούμε τη θεραπεία με τις ρυθμίσεις που ταιριάζουν στον κάθε ασθενή. Σημειώνουμε ότι ο κάθε ασθενής είναι διαφορετικός και απαιτεί συγκεκριμένες ρυθμίσεις θεραπείας.

Στη συνέχεια, ο ασθενής μπορεί να ενεργοποιήσει τον γλωσσικό βηματοδότη τη νύχτα και να τον απενεργοποιήσει ξανά το πρωί χρησιμοποιώντας ένα τηλεχειριστήριο που του παρέχουμε. Επίσης μπορεί μόνος του ο ασθενής να ρυθμίσει το επίπεδο διέγερσης συνηθίζοντας την νέα θεραπεία.

Οι περισσότεροι ασθενείς χρειάζονται λίγες νύχτες για να συνηθίσουν το σύστημα Inspire και μετά δεν αντιλαμβάνονται καν τη νευροδιέγερση. Μετά τη φάση εξοικείωσης διάρκειας περίπου 4 εβδομάδων, ακολουθεί μια νέα μελέτη ύπνου στο εργαστήριο ύπνου όπου οι ρυθμίσεις αναπροσαρμόζονται εάν είναι απαραίτητο.

Φάση 4. Παρακολούθηση

Η παρακολούθηση ακολούθως γίνεται μία φορά το χρόνο, οπότε πραγματοποιείται λεπτομερής έλεγχος της κατάστασης της μπαταρίας και της λειτουργικότητας του συστήματος Inspire και μπορεί επίσης να αναπροσαρμοστούν οι ρυθμίσεις της θεραπείας, εάν είναι απαραίτητο.

Εάν θέλετε να μάθετε εάν είστε κατάλληλος ασθενής για τη θεραπεία Inspire, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το εξειδικευμένο θεραπευτικό κέντρο μας στη Λευκωσία. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε ένα ραντεβού και να λάβετε την ιατρική συμβουλή μας. Έτσι μπορείτε άμεσα να γνωρίζετε εάν η θεραπεία θα είναι κατάλληλη για εσάς. Θα χαρούμε πολύ να σας βοηθήσουμε.

Δείτε στο πιο κάτω βίντεο, πώς λειτουργεί η θεραπεία Inspire:

Πιο κάτω η συνέντευξη του Δρ Ανδρέα Ζαχαριάδη στον “Πολίτη 107,6” σχετικά με την θεραπεία Inspire στην Κύπρο:

 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε τον πιο κάτω σύνδεσμο:
Θεραπεία INSPIRE για Ελλάδα & Κύπρο


About Andreas Zachariades

I work as Pulmonologist & Somnologist - Expert in Sleep Medicine in Cyprus. I am founder of Nicosia Lung Center and Nicosia Sleep Lab. I also teach medical students at EUC Medical School (Senior Lecturer Pulmonology). I am passionate about Medicine and I always try to give my everything for my patients :)