Αντλία νικοτίνης και Διακοπή Καπνίσματος

Αντλία νικοτίνης για διακοπή καπνίσματος


Αντλία νικοτίνης και Διακοπή ΚαπνίσματοςΑντλία νικοτίνης για διακοπή καπνίσματος.

Τα επιθέματα νικοτίνης έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα πάρα πολλούς καπνιστές να διακόψουν το κάπνισμα. Εντούτοις, επειδή η νικοτίνη που απορροφάται από τα επιθέματα μέσω του δέρματος έχει ένα σταθερό ρυθμό απορρόφησης, τα επιθέματα δεν βοηθούν πολύ στις εξάρσεις, δηλαδή τις έντονες επιθυμίες για τσιγάρο. Η εταιρεία “Chrono Therapeutics” έχει δημιουργήσει μία συσκευή – αντλία νικοτίνης, η οποία απελευθερώνει νικοτίνη σε διάφορες δόσεις κι όχι μόνο με σταθερό ρυθμό.

Η συσκευή αποτελείται από την αντλία και τις φύσιγγες που περιλαμβάνουν τη νικοτίνη. Είναι ικανή να λύσει διάφορες δύσκολες καταστάσεις κατά την προσπάθεια διακοπής του καπνίσματος, όπως για παράδειγμα το πρωί και μετά τα γεύματα, όπου η επιθυμία για τσιγάρο είναι εντονότερη. Επιπλέον, τα δεδομένα της αντλίας μπορούν να αποστέλονται στο κινητό μέσω Bluetooth και έτσι να γνωρίζει ο ίδιος ο ασθενής πόση νικοτίνη χρησιμοποίησε ανά πάσα στιγμή, καθώς και να ελέγχει ο ίδιος τη δόση που θα λάβει ανάλογα με την επιθυμία του για τσιγάρο.


About Andreas Zachariades

I work as Pulmonologist & Somnologist - Expert in Sleep Medicine in Cyprus. I am founder of Nicosia Lung Center and Nicosia Sleep Lab. I also teach medical students at EUC Medical School (Senior Lecturer Pulmonology). I am passionate about Medicine and I always try to give my everything for my patients :)